Magyarság - magyar sors

Ezen az oldalon a magyarsággal, múltunkkal és jövőnkkel kapcsolatos videókat és médiákat találsz. Olyan figyelemre méltó és jelentős anyagokat, amelyek - véleményem szerint - meggyőzően, de nem szélsőséges módon foglalkoznak múltunkkal, jelenünkkel és jövőnkkel.

Pallag-kultúra avagy mióta is lakott a Kárpát-haza?

 részek: 1.  2.  3.  4.  5.  6.

Sámán-tánc a Parlamentben

Pallag-kultúra avagy mióta is lakott a Kárpát-haza?

Ez a hat részből álló sorozat egy erdélyi  kutató - Czimbalmos Tivadar - figyelemreméltó eredményeiről számol be, arról, hogy milyen nyomokat, meggyőző bizonyítékokat talált arra vonatkozóan, hogy az erdélyi medencében ősidők óta folyamatos emberi kultúra volt és van.

Mottó: "...kutatásaim rávilágítottak arra a már többé nem tagadható igazságra, hogy a Kárpátokon belül, 400-1300 méter tengerszint feletti magasságon, a természetes tájat ősidők óta behálózza az ember által alkotott épített táj, a pallagkultúra."

Nem rövid az anyag, de nagyon érdekfeszítő, hallgassátok figyelemmel.

 Első rész

 Második rész

 Harmadik rész

 Negyedik rész

Ötödik rész

Hatodik rész

 

Sámán-tánc a magyar Parlamentben

Nem mindennapi vendége volt az Országháznak: egy valódi tuva sámán tette tiszteletét a napokban.

 

Ojun Adigzsi See-Oglu a belső ázsiai Tuva köztársaságból érkezett Budapestre, ahol tiszteletadó szertartást végzett a Szent Korona előtt Magyarország gyarapodásáért és az ország erősödéséért.

A sámán tradicionális öltözékben, kezében dobbal és ütővel adta elő táncát. A Köztársasági Őrezred koronát őrző katonái rezzenéstelen arccal állták végig az előadást. Nem úgy a látogatók, akik inkább döbbenten figyelték, sokan fotózták a táncot. A sámánt vendéglátója, Kanalas Éva énekkel kísérte.

Eddig a hír és következzen a videó azzal a kommentárral, hogy sok ilyen eseménynek kellene még megtörténnie és köszönjük annak aki, ezt bevállalta.

És most egyszerűen csak éljük át ezt a nem szokványos eseményt mi is...

 

Piramishegy Kalotaszeg mellett

Egyre több csoda kerül elő a régi korokból... nem kell nekünk Egyiptomba járnunk.

 

vége

 

 

 

 

 

 

vissza a címoldalragyogyitoharcos.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!